Evenimente

MARTISOARE MUZICALE- CONCERT ON-LINE DE PRIMAVARA

  Început de primăvară: Mărțișor… demult, în antichitate, anul începea cu luna Martie, poate de aceea a ajuns până la noi numele său alintat – Mărțișor. Început de lună, de anotimp, de an, ce marca renașterea naturii și înnoirea ciclului vieții, a oamenilor; era vremea când se rosteau magice urări de BINE, SĂNĂTATE și BELȘUG, toate sub semnul IUBIRII și al unei VIEȚI pline de împliniri și rodiri… se dăruiau bănuți de aur și argint prinși în fire răsucite: alb–roșu, ofrandă de dragoste, pace, bunăstare, puritate și fertilitate. Noi, Corala VOCI TRANSILVANE, vă dăruim cu drag un buchet de mărțișoare muzicale, marcând astfel un nou început, o primenire atotcuprinzătoare, care să învingă, să încheie o prealungă și dureroasă perioadă. Prin cântecele noastre, dorim să reînviem SPERANȚA, BUCURIA și FERICIREA în sufletele și în viața dumneavoastră. LA MULȚI ANI!

DONEAZĂ SÂNGE – SALVEAZĂ VIEȚI
O campanie a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca
Cu sprijinul Organizației Studenților Mediciniști din UMF Cluj-Napoca
Am inițiat această campanie pentru a aduce în atenția publică cât de importantă este donarea de sânge, acest gest umanitar, îndreptat spre semenii noștri care au nevoie de sânge pentru a le fi salvată viața. Donarea de sânge reprezintă un act care nu presupune costuri, nu durează mult, nu este dureros, iar beneficiile pentru cei care au nevoie urgentă de sânge sunt imense, în multe cazuri fiind vorba de viață sau de moarte.
Campania nu are un termen de finalizare, pentru că actul de a dona sânge nu prespune un deadline… Din contră, este o acțiune voluntară, opțională, la îndemâna fiecăruia, care poate fi făcută oricând. De aceea, ne-am propus să venim cu acest îndemn, care este și sloganul campaniei: ”Donează sânge – salvează vieți”, pentru a aduce în atenție cât de importantă este donarea de sânge și a-i determina pe câți mai mulți să o facă!
 
 

CAMPANIE DE PREVENIRE ANTIDROG

Instituția Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” și Ministerul Tineretului și Sportului demarează o campanie antidrog, un program de prevenire și informare a categoriilor vulnerabile, privind riscurile pe termen scurt, mediu şi lung ale uzului şi dependenţei de droguri.
Anual, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) elaborează Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România (cu date din anul anterior), document de referinţă pentru specialiştii şi practicienii în domeniul drogurilor, pentru decidenţi şi pentru orice persoană interesată de ultimele tendinţe înregistrate în evoluţia acestui fenomen, studiu pe care îl puteți accesa la următorul link: http://ana.gov.ro/raportul-national-privind-situatia-drogurilor-in-romania-2020/


În România, în funcţie de grupa de vârstă, cele mai mari prevalenţe, indiferent de perioada de timp analizată, se înregistrează pe segmentul de vârstă 15-34 ani, conform raportului ANA.
De asemenea, disponibilitatea drogurilor ilegale a crescut în țară noastră, românii având astfel acces la ușor la substanțe interzise.
Cu scopul de a preveni consumul de droguri în România și de a informa tinerii despre riscul consumului de substanțe interzise, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” dorește să se alăture acțiunilor și strategiilor naționale de prevenție a consumului de substanțe ilicite, prin informarea și atragerea atenției tinerilor asupra riscurilor la care aceștia se supun, de cele mai multe ori, în mod arbitrar și inconștient.


Și încă ceva: să nu-ți treacă prin cap că nu riști nimic dacă-i zici cuiva „hai încearcă și tu asta, să vezi ce mișto e”.
„Îndemnul la consumul ilicit de droguri de mare risc, prin orice mijloace, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, spune clar legea.
Sursă: https://www.vice.com/ro/article/pa94pk/la-ce-riscuri-penale-te-expui-in-romania-cand-o-arzi-pe-droguri